img_0423La pilota valenciana ha disfrutat de dos dies d’intensa activitat en la nostra localitat. En primer lloc el diumenge amb motiu de la festivitat del 9 d’octubre es va tornar a celebrar una tradicional partida en el carrer Gandia després de 30 anys d’absència, amb nombrós públic assistent es va recuperar, eixe sabor autèntic de les partides en el carrer.
Els jugadors es van engalanar amb les vestimentes tradicionals i van ser acompanyats per un grup de dolçaina i un de dansa. En els prolegòmens es va disputar una partida de jóvens promeses locals i el llegendari jugador Joaquin de la Font va realitzar el “traure d’honor”. La victòria va ser per a la parella formada per Paco Blasco i Hector Ibiza que van véncer 40-25 al trio format per Juan, Trini i Vicent.
 
Dilluns passat la pilota es va desplaçar al trinquet per a la celebració de la final del XIX trofeu de la mancomunitat de municipis de la Safor. En la partida de juvenils la victòria va ser per a la parella formada per Ximo i Borja enfront de Salva i Ricardet en una partida amb moltes alternatives.
La partida de professionals va enfrontar al trio format per Ian, Canari i Nestor a de la parella composta per Punxa i Coeter II.
 
Va començar molt fort la parella guanyant els seus servicis amb relativa facilitat i posant en compromisos els servicis del trio, destacant la figura de Punxa per damunt dels altres. Al finalitzar el quart joc el marcador dibuixava un 10-10. En el quint joc el trio recolzat en Canari aconseguia trencar el servici rival i pareixia encarrilar la victòria però la parella va traure forces de flaquesa per a tornar la moneda i tornar a instaurar l’equilibri en el marcador 15-15.
El sèptim joc resultaria decisiu, el trio amb un Canari colossal i un Ian molt solvent des de la rereguarda aconseguia trencar la resistència de la parella a la qual les forces començaven a fallar i el cansament començava a passar factura, èpic joc que deixava un 20-15 per al trio i el seu servici. L’últim joc va demostrar que el desfonament de la parella era un fet i va servir per a proclamar vencedors als tres de blau. Gran resposta del públic que va omplir el trinquet i que va disfrutar d’una partida d’altíssim nivell i amb la satisfacció de veure un jugador local com Canari proclamar-se campió per la porta gran. Xeraco torna a ser eixe referent del raspall valencià, consolidant la partida dels dilluns i amb una escola de prop de 20 alumnes per a assegurar la supervivència de l’esport autòcton en la comarca. Us esperem a tots en les pròximes partides.
;-) esport