L’associació BTT Xeraco (amics de la bicicleta tot terreny) va nàixer fa més d’una dècada al caliu d’un poble on l’afició a l’esport del pedal tradicionalment ha comptat amb nombrosos practicants, aficionats i seguidors amb les modalitats de carretera, muntanya i, últimament ,també en les modalitats de ciclo-cross i pista.

La presència d’un Club Ciclista xeraquer amb més de 50 anys d’història ique gestiona una escola de Ciclisme des de fa més d’una dècada, el pas de figures de cert renom en el panorama amateur i professional i el suport institucional amb infraestructures esportives modernes han fet de Xeraco un important referent al llarg i ample de La Safor i de la Comunitat Valenciana.

Per altra banda és notori també el fet de comptar amb un terme on hi ha una important massa forestal protegida com és el Massís del Montdúver i que també ha ajudat ha incrementat exponencialment la pràctica esportiva relacionada amb les curses de muntanya, senderisme i també bicicleta pels indrets naturals.

L’objectiu fonamental d’aquesta associació, que compta amb més de 60 membres entre homes i dones , no és altre que el de fer esport de forma saludable amb socis i amics pels paratges naturals de La Safor i de les comarques veïnes.

Les activitats que el Club promou són:

Eixides programades cada diumenge o festiu de l’any. De normal es solen triar rutes verdes itineraris protegits fugint del trànsit rodat i de l’asfalt.
També s’organitzen viatges de cap de setmana a altres paratges naturals de la Comunitat Valenciana i de la Península.
A l’època estival el Club sol organitzar marxes nocturnes aprofitant nits de pleniluni per rutes properes al municipi.
Alguns membres del Club també solen competir en competicions federades que s’organitzen en la Comunitat.

El Club també organitza i col·labora en l’àmbit local donant suport a l’Ajuntament i a altres associacions en l’execució d’esdeveniments esportius i culturals com la tradicional Bicicletada de Festes, Volta a Peu, etc.

La BTT Xeraco compta amb una Junta Directiva molt consolidada que sol reunir-se periòdicament per tractar tots els assumptes que afecten l’associació i que vertebra sempre de forma democràtica i consensuada aquells suggeriments, inquietuds i que els socis proposen.

La bona acceptació de la BTT Xeraco per part de la comunitat esportiva del poble pel seu caràcter divertit i entusiasta i la seua divulgació a través de les xarxes socials ha fet d’aquesta associació una de les notòries del municipi.

;-) esport