IMG_1855Fidels a la seva cita anual el passat dissabte 13 de maig, el club BTT Xeraco va realitzar  la coneguda Ruta dels Monestirs.
Es tracta d’una ruta esportiu-cultural que utilitza com a medi de desplaçament la bicicleta de muntanya  i que aquest col·lectiu saforenc ve efectuant des de l’any 2007 .
El circuit  transcorre per diferents municipis i termes de les comarques valencianes de la Safor, la Vall d’Albaida i les Riberes Alta i Baixa, enllaçant per  camins i pistes forestals  el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba en Alfahuir,  el Monestir del Corpus Christi en Llutxent , el Monestir de Santa Maria de la Valdigna en Simat, el Convent de Santa Maria d’Aigües Vives en el terme de Carcaixent  i finalment el Monestir de la Murta en Alzira.
Aquesta desena edició de la Ruta va tindre un major contingut cultural, dedicant els ciclistes més temps a la visita  d’aquestos  antics espais monacals.
El grup va eixir amb els primers raigs de sol des de l’Avinguda Ronda de Xeraco i després de la visita al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba  va continuar la marxa en direcció al Monestir del Corpus Christi. Segona  parada del dia per gaudir d’un marc incomparable i menjar un poc. El tram amb més dificultat i duresa de la jornada va ser el comprés entre Llutxent i Simat. Els ciclistes van haver de pujar els Surars de Pinet i, abans de dinar en un establiment de La Barraca, van visitar el Monestir de Santa Maria de la Valldigna i els voltants del Convent de Santa Maria d’Aigües Vives. Ja de vesprada, amb més de 80 km. a les cames, els participants  van pujar fins el paratge protegit de la Murta d’Alzira on, a peu, van  arribar fins l’últim Monestir de la Ruta.
En definitiva, un recorregut de 123 km. i 1700 metres de desnivell acumulat i la satisfacció d’haver passat una jornada entranyable gaudint de paratges i monuments històrics de singular bellesa.
;-) esport